KWALITEIT VAN ZORG

De kwaliteit van zorg binnen de Zorgkas word geleverd via de wet kwaliteit van zorg. De Wkkgz verplicht zorgaanbieders tot goede zorg, openheid over fouten en incidenten en de bereidheid daarvan te leren. Daarnaast verplicht de Wkkgz zorgaanbieders tot een zorgvuldige omgang met klachten over de zorgverlening.

Waarborgen van kwaliteit

Om aan de eisen van de Wkkgz te voldoen is de zorgkas aangesloten bij brancheorganisatie Solopartners.

Binnen onze Zorgkas heeft de kwaliteit en veiligheid van de zorg prioriteit nummer één. We evalueren jaarlijks met onze deelnemers, begeleiding van de woning, ouders en verwanten. In deze evaluatie wordt er teruggekeken naar het afgelopen jaar en vooruit gekeken naar het komend jaar. Dit wordt vastgelegd in een evaluatieverslag.

Begeleid ontdekkend leren- Methode Eigen Initiatief Model (BOL-EIM).

Er wordt gewerkt volgens de Begeleid Ontdekkend Leren- Methode/Eigen Initiatief Model (BOL-EIM). Dit is een methode die het zelf nadenken stimuleert. Dit zorgt er voor dat de zelfredzaamheid wordt vergroot en daarmee het zelfvertrouwen groeit.

Door middel van doelgesprekken en het stellen van een wedervraag word je gestimuleerd tot nadenken over eventuele oplossingen voor een probleem of activiteit. Ik verwijs dan regelmatig terug naar de vraag: “Hoe zou je dit zelf kunnen oplossen?”

Indien nodig werken we met behulp van tekst, foto’s of picto’s op het planbord.

error: De inhoud is beschermd!