Zorgkas Lokaal & Speciaal is de plek waar (jong)volwassenen kunnen genieten van een fijne dagbesteding in een kleinschalige , groene en diervriendelijke omgeving.
Uw zoon/dochter of familielid kan zich op zijn/haar eigen tempo en met deskundig personeel ontwikkelingen. Iedereen doet wat hij/zij leuk vindt met de bijbehorende verantwoordelijkheden.
Ik ben Kim Kamerling
35 jaar oud en samen met Marnix en onze twee jongens woon ik voor de Zorgkas in Boskoop.
Toen ik vier jaar was werd mijn broertje geboren. Hij is geboren met een beperking. Hij zorgde er voor dat ik de zorg in rolde. Ik heb op verschillende woon/dagbesteding locaties in verschillende functies gewerkt om zo voldoende ervaring op te doen en mijn eigen begeleidingsstijl te ontwikkelen.
In 2008 startte ik als begeleider bij stichting Philadelphia zorg. Ook daar heb ik op verschillende woonlocaties gewerkt tot ik in 2011 mijn vaste plek vond als coördinerend begeleidster op de Zijde in Boskoop. Daar werkte ik met mensen met (licht)verstandelijke beperking en bijzonderheden in het gedrag. Daar heb ik alle ervaringen van de jaren daarvoor bij elkaar gebracht én ik heb daar nog veel meer geleerd.
Ik heb vooral geleerd dat mensen met een beperking net zoveel eigen regie hebben als dat ik dat heb. Natuurlijk in samenspraak met begeleiding en familie maar eigen regie, Absoluut!
Ik heb geleerd om verder te kijken dan ‘we doen dit altijd al zo’. Zo heb ik geleerd dat mensen veel meer zelfvertrouwen krijgen als ze zelfstandiger zijn. Waarom zou de begeleiding koken als het samen kan? Of als de bewoners het zelf kunnen. Waarom eet iemand altijd mee op de groep als zijn wens is om op zijn appartement te koken? Dat kan hij niet! Waarom niet? Wat is er dan voor nodig om het wel te kunnen.
Iemand wil leren om zelfstandig naar zijn werk te fietsen. Maar dat kan hij niet. Wie zegt dat? Is het al geprobeerd? Wat is er nodig om het wél te kunnen? Natuurlijk moeten er geen risico’s genomen worden die voor gevaar zorgen. Ik ga zelf tenslotte ook geen vliegtuig besturen terwijl ik dit niet kan (nóg niet kan😉).
In 2018 ben ik gestart als manager zorg & begeleiding in de regio van Den Haag. Een rol met veel verantwoordelijkheden en weer nieuwe uitdagingen. Dit is ontzettend leerzaam maar ik mis het werken met mensen met een beperking. Daarom ben ik samen met mijn broertje Tom de Zorgkas gestart. Zodat ik weer doe waar ik goed in ben. Dáár word ik gelukkig van.
En wat gebeurt er nog meer in de Zorgkas?
Anne’s Groeilaantje: In de Zorgkas is Anne’s groeilaantje ook actief. Annemarie heeft een duidelijke missie voor kinderen die wat extra hulp nodig hebben: Zo snel als mogelijk aan de slag met het kind om zo verergering van klachten voor te blijven. Afhankelijk van de behoeften van het kind, biedt Anne’s Groeilaantje kortdurende en langdurige hulp. Altijd met het kind centraal. Annemarie werkt nauw samen met het kind, ouders en school. “De kracht van samenwerking tussen kind – ouder – school” Anne’s Groeilaantje kijkt met u mee welke zorg en aandacht uw kind nodig heeft om zich goed te gaan voelen. Zijn welzijn staat centraal. Een ouder/verzorger kent zijn kind als geen ander, maakt het kind mee in de privé situatie terwijl de leerkrachten op school een kind 5 dagen in de week in een heel andere setting zien. Beiden hebben grote invloed op de ontwikkeling van het kind. Is hij om wat voor reden dan ook uit balans, dan zal dat zowel thuis als op school tot uiting komen. Vaak komt er allerlei ‘probleem’gedrag aan de oppervlakte. Anne’s Groeilaantje biedt hulp om samen die balans te hervinden en goede zorg te dragen voor het kind. Klik hier voor meer informatie over Anne’s groeilaantje.